Jumta telts - otrās mājas

list Kategorija: Ceļojumi Datums:
Jumta telts - otrās mājas

Ir ziema. Bet vasara, silts laiks un brīnišķīgi ceļojumi vairs nav aiz kalniem! Lai ceļojumi izdotos vēl lieliskāki, jau tagad ir laiks plānot ekipējuma izvēli un iegādāties to. Šai jautājumā mēs vēlamies jums palīdzēt rast skaidrību ar rakstu sēriju, pirmajā no tiem pastāstot par jumta teltīm – ļoti ērtu lietu, kas vēl nav guvusi gana plašu popularitāti mūsu platuma grādos. Pēc šī raksta iepazīšanas varbūt jūs sapratīsiet, ka tieši šis ir jums pats piemērotākais naktsmītnes veids dabā.

Runājot par telts izvēli kopumā ir svarīgi saprast atbildes uz zemāk dotajiem jautājumiem pirms izlemat pirkt telti, jo tirgū tiek piedāvāts ārkārtīgi plašs telšu klāsts, sākot no mini teltīm vienai personai, līdz pat teltīm – dzīvokļiem ar vairākām istabām.

  1. Cik cilvēkiem paredzēts lietot telti?
  2. Kādos apstākļos telts tiks izmantota (ir vēlams izvēlēties telti, kuras īpašības ļauj to izmantot jebkādos apstākļos)?
  3. Vai to ir viegli uzstādīt un cik ilgu laiku tas aizņem?
  4. Telts izmērs (atcerieties, jo telts ir lielāka, jo vairāk vietas nepieciešams tās uzstādīšanai)?
  5. Telts izmērs un svars (vai jums pietiks vietas gan teltij, gan arī citiem kempinga piederumiem un mantām)?
  6. Cena (jūs saņemsiet līdzvērtīgas kvalitātes telti jūsu ieguldītajai summai – labas kvalitātes telts kalpos ilgi)?
  7. Pēcpārdošanas apkalpošana (izvēlieties ražotāju, kas piedāvā garantiju un spēj nodrošināt tai rezerves daļu iegādi)?

Turpinot šo rakstu vēlamies sniegt piecus iemeslus kādēļ tad jumta telts ir labākā, kaut arī ne lētākā izvēle?

  1. Jumta telts palielina ietilpību jūsu jau tā ietilpīgajā ceļojuma auto; tā var tikt ņemta līdz jebkur, kur var aizbraukt jūsu auto.
  2. Uzstādīšana un salikšana ir ātra; saliekot to, gultas veļa var tikt atstāta telts iekšpusē – līdz ar to, nākošajā apmetnes vietā jūs būsiet vien dažu kustību attālumā no salda miega.
  3. Jumta telts var tikt izmantota jebkurā vietā. Atšķirībā no uz zemes novietojamas telts, jums nav jādomā par līdzenu pamatu. Pat ja tas ir akmeņains vai nelīdzens, jumta telts ļauj tam nepievērst uzmanību. Papildus, tai nav nepieciešams vairāk vietas, kā vieta, kas nepieciešama lai izkāptu no auto.
  4. Jūsu guļamvieta ir virs zemes, nost no mitruma un ūdens, rāpuļiem un naktsdzīvniekiem.
  5. Tai ir plaša iekštelpa ar lielisku klimata kontroli, skaistu skatu no augšas caur vairākiem logiem; tai var kontrolēt gaisa plūsmu comfortablam miegam.

Žurnāla 4x4 Culture pieredzes stāsts:

"Dažus gadus atpakaļ es pavadīju trīs mēnešus ceļojot pa Austrāliju. Pirms ceļojuma mēs ar vīru nolēmām nopirkt “ātri uzstādāmo” telti, par cik plānojām ik pārdienas mainīt apmešanās vietu. Telts uzstādīšana aizņēma tikai 30 sekundes, bet kamēr mēs to nostiprinājām ar virvēm un mietiņiem un ieklājām tajā guļammaisus un spilvenus, mūsu apmetnes biedri ar jumta teltīm jau dzēra otro alus pudeli, pašapmierināti vērojot mūs no malas. Tas pats notika dodoties ceļā – jumta telts īpašnieki sekojot ceļotājiem ar kemperi – piekabi bija gatavi pirms mums, atstājot mūsu “ātri uzstādāmo” telti pēdējā vietā un esot spiesti gaidīt uz mums. Pēc šī ceļojuma mēs izdarījām secinājumus un iegādājāmies jumta telti mūsu nākošajiem ceļojumiem."

Ja tagad esat sapratuši, ka jumta telts ir vislabākais veids nakšņošanai brīvā dabā, tad piedāvājam iepazīties ar divām pie mums nopērkamām teltīm.

ARB Flinders jumta telts

Šī jumta telts ir ieguvusi popularitāti tās modernā izskata un demokrātiskās cenas dēļ. Uzstādīta tā ir plaša, bet saliktā viedā – kompakta.

Kompakta

Zemāka par daudzām jumta teltīm saliktā veidā, palielinot aerodinamiku un samazinot transportlīdzekļa kopējo augstumu. Noņemamās kāpnes ir iespējams pārvadāt gan uz telts, gan arī novietot kur citur. Bez kāpnēm telts augstums saliktā’veidā ir tikai 20 cm!

Kvalitatīvs pārvalks

Īpašas konstrukcijas PVC pārvalkam ir jaunas un ērtas funkcijas, kā piemēram, klipšu tipa aizdare. PVC pārvalks ir nostiprināts pie telts, tādējādi ekonomējot laiku tās uzstādīšanai un salikšanai un samazinot iespēju to nosmērēt.

Kompakta uz jumta, plaša nomentē

Neskatoties uz telts kompaktumu saliktā viedā, uzstādot tajā ir vairāk vietas, nekā lielākā daļā citās līdzvērtīgās teltīs. Liektie telts loki sniedz plašāku telpu un novērš ūdens krāšanos uz telts jumta. Telts platība ir 2400 x 1400 mm un tās augstums vidusdaļā ir 1200 mm.

Logu pārpilnība

Jums patiks pieci aizvelkami logi ieskaitot zvaigžņu skata jumta logu. Katram logam ir gan audekla, gan moskītu tīkla klapes. Abiem sānu logiem un ieejai ir saules-lietus aizsargi, ko nav nepieciešams nostiprināt pie zemes. Papildus teltij ir iekļauta ventilācijas lūka, lai nodrošinātu gaisa plūsmu un samazinātu kondensāta uzkrāšanos.

Nedaudz luksusa

ARB Flinders jumta telts ir aprīkota ar iekšēju apgaismojumu un USB uzlādes ligzdu, ko var vieglie pievienot jūsu auto 12V elektrosistēmai.

ARB Esperance cietā pārvalka jumta telts - kompakta, izturīga, viegla.

Labas lietas kompaktā iepakojumā

Esperance jumta telts sver tikai 55 kilogramus – tā ir mūsu vieglākā jumta telts. Tā var lepoties ar kompaktu konstrukciju, kas aizņem pavisam nelielu platību. Tai ir viegls ABS akrila kompozīta apvalks, kas nodrošina aerodinamisku ceļojuma laikā. Unikālās formas apvalks samazina trokšņu līmeni līdz minimumam, nodrošinot klusumu auto salonā un lielāku degvielas ekonomiju. 310 mm zemais profils pasargā telti no zemi karājošiem zariem un ļauj iebraukt daudzās pazemes autostāvvietās. Telts ABS apvalks ir iekšpusē pārklāts ar poliesteru, kas nodrošina labāku izolāciju un samazina kondensāciju telts iekšpusē. Tai ir teleskopiskas kāpnes, ko var pilnībā ievietot telts apvalkā ceļojuma laikā.

Sadzīves ērtības

Esperance jumta teltij ir četru centimetru biezs, augsta blīvuma putu matracis, kas pārklāts ar trīsslāņu stepēta poliestera persiku krāsas audumu. Kad Esperance jumta telts netiek lietota, tajā kopā ar matraci var arī atstāt kompaktu guļammaisu, tādējādi atbrīvojot daudz vietas jūsu auto, kā arī samazinot laiku guļamvietas iekārtošanai nākošajā naktī. Telts abās pusēs ir kabatas, kas ir parocīgas sīku priekšmetu glabāšanai, piemēram, telefoniem un atslēgām.

Esperance jumta telts ir aprīkota ar piederumu kabatu, kas īpaši paredzēta maziem un lielākiem piederumiem, piemēram, saules aizsargkrēms, saulesbrilles un līdzeklis pret odiem. Pie ieejas Esperance jumta telts ir pievienotas arī divas kabatas apaviem; jūs varat nenovilkt apavus līdz pat teltij, neienesot tajā dubļus un smiltis. Turklāt tās pasargās jūsu apavus no apkārt klaiņojošiem dzīvniekiem. Abām kabatām ir ūdensnecaurlaidīgs sudraba pārklājums, kas aizsargā apavus ne tikai no kaķiem, bet arī no laikapstākļiem.

LED gaismas lentes, kas novietotas gan pašā teltī, gan kāpņu augšpusē zem telts pamatnes, nodrošina tās nakts apgaismojumu. LED apgaismojums teltī ir iebūvēts telts jumta lokos; tā slēdzis ļauj apgaismojumu ieslēgt un izslēgt, kā arī regulēt gaismas spilgtumu. Esperance jumta telts ārējais apgaismojums arī var tikt kontrolēts teltī.

Istaba ar brīnišķīgu skatu

Pat esot īpaši kompakta saliktā veidā Esperance jumta telts var lepoties ar plašu iekšpusi, 200 x 152 x 120 cm, kas ļauj tajā ērti juties diviem pieaugušiem cilvēkiem. Ar maksimālo iekšējo 113 cm augstumu, Esperance jumta telts ļauj ērti sēdēt un vērot apkārtni caur diviem lieliem sānu logiem un zvaigžņotas debesis caur jumta logu. Logi sniedz ne tikai fantastiskus skatus, bat arī atvieglo gaisa plūsmu siltajos mēnešos, ļaujot jums labi atpūsties naktīs pēc gariem dienas piedzīvojumiem. Logu sānos ir iebūvētas klapes, kuras var aiztaisīt ar rāvējslēdzēju nelabvēlīgos laikapstākļos, vienlaikus saglabājot ventilāciju un samazinot kondensāciju teltī. Atšķirībā no uz zemes novietojamas telts, jūs varat ērti apmesties pat mazākos šaurās vietās ar ierobežotu platību.

Pavadone uz mūžu

Viena no lielākajām cietā apvalka telts priekšrocībām ir tās izturība un kvalitāte. Izgatavots no ABS akrila kompozīta, ARB Esperance jumta telts apvalks ļauj ūdenim vienkārši nolīt zemē un atvaira spēcīgos saules starus, nodrošinot, ka jūsu telts būs pasargāta no dabas stihijas visu gadu. Ja nepietiekoši izvērtēsiet zemu atrodošos zarus, izturīgais cietais apvalks nodrošinās Esperance jumta telts drošību un novērsīs jebkādus apvalka vai iekšpuses plīsumus. Ja ekspedīcija notiek dubļainā apvidū, cieto apvalku var mazgāt. Gan jūs, gan jūsu telti no laikapstākļiem aizsargās divi izturīgi slāņi, kas sastāv no PU 3000mm Oxford auduma ar PU+ sudraba pārklājumu un UV50+ aizsardzību. Lietus pārsegs nodrošina maksimālu izturību pret laikapstākļiem, lai jūs vienmēr justos mājīgi un būtu sausumā. Galvenajam telts polikokvilnas audeklam ir PU2000 mm ar PU+ sudraba pārklājums un UV50+ aizsardzība, kas nodrošina ilgmūžību un izturību.

ARB Esperance jumta telts konstrukcija padara to par uzticamu jumta telti un ceļojumu kompanjonu ilgiem gadiem.

Saistīti temati

Komentāri

Nav vēl neviena komentāra!

Atstāj savu komentāru

Sv. P. O. T. C. Pk. S. Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sept Okt Nov Dec
THEME OPTIONS

Panel Tool